deja am pus 20 kg.de boabe porumb la fermentat si cand incepe ??????? o sa fie numai bun.porumbul prin fermentare evapora alcool.la sfarsitul lui ianuarie scot aprox.jumatate din boabe si le pun in alta galeata fara apa sa prinda miros de imputit.cand deschizi nu poti sa mirosi.restul il scot in aprilie mai cat am nevoie pentru un pescuit, boabe care miros alcool de la distanta.am patit intr-un an cand mergeam la pescuit si in masina mirosea alcool din cauza ca nu am pus capacul pe galeata si am suflat in fiola.dar totul ok.
eu in sezonul trecut am avut rezultate exceptionale cu porumb "imputit".intr-un bidon de 60litri am pus aprox.2parti porumb boabe si o parte grau,peste care am turnat apa calda pentru a grabi fermentarea si l-am lasat in curte la soare.apa trebuie sa depaseasca nivelul boabelor deoarece acestea absorb apa.aceasta compozitie am folosit-o pentru nadit cu barcuta,dar si pe fir de par.aufost zile cand eram singurul pe balta care am avut rezultate.
csaba asa am pus si eu ,inca din toamna. sper sa fie gata pina acum
eu torn tuica de prune cu miere de albine pe porumb uscat bineinteles nu pentru momit,doar pentru cirlig.fir intins
eu in sezonul trecut am avut rezultate exceptionale cu porumb "imputit".intr-un bidon de 60litri am pus aprox.2parti porumb boabe si o parte grau,peste care am turnat apa calda pentru a grabi fermentarea si l-am lasat in curte la soare.apa trebuie sa depaseasca nivelul boabelor deoarece acestea absorb apa.aceasta compozitie am folosit-o pentru nadit cu barcuta,dar si pe fir de par.aufost zile cand eram singurul pe balta care am avut rezultate.
multumesc! am sa incerc si eu
numai apa si deja miroase urat.
cum pui porumbul la fermentat numai cu apa sau si cu zahar ?