Se ia o cantitate de porumb uscat(din cotarca),in functie de cantitatea cu, care se doreste sa se momeasca.Se pune la muiat circa 24h, dupa care se pune la fiert intr-un ceaun,dar atentie sa nu miroase a mancare.Se fierbe la foc moale ,iar cand boaba este fiarta de jumatate se introduce zahar(un kg.la 10 kg. de porumb),dupa care se mai lasa la fiert, la foc domol,circa o jumate de ora,dar ATENTIE : cand boabele incep sa pomneasca se intrerupe din fiert.Se lasa sa se raceasca dupa care se pune in pungi in portii egale si se pune la frigider, pentru a nu se altera.Intr-un borcan de 400g se ia din ceaun porumb, pana nu este racit si peste el se pune o lingura de miere de stup curata si 100ml de tuica de prune.Se amesteca bine pana se topeste mierea dupa care se pastreaza la rece pentru partidele de pescuit.Mentionez ca se poate pastra luni intregi fara a se altera.Aceasta este o reteta proprie pe care am testst-o si pe balti si pe rauri si a dat rezultate foarte bune ,doborand alte retete consacrate.Este o reteta preferata de cteno si o delicatese pentru crap, mreana si alte specii de pesti.Cu porumbul din pungi se momeste locul inainte de pescuit.Eu zic ca merita incercata, pentru ca toti visam la "MAREA CAPTURA".FIR INTINS.
alinhulea,te salut si eu si i-ti raspund la intrebarea pusa:nu am folosit asa ceva ,dar probabil ca datorita faptului ca pestele "a raspuns "foarte bine la reteta preparata de mine acasa, nu am incercat retete din magazin,cu exceptia ca am incercat pe o balta privata din ungaria cu boiles la un bat si cu porumb preparat de mine ,iar la boiles nu am avut nici o trsatura toata ziua,iar la porumb cu miere si tuica am capturat 4 buc. dintre care un crap de 7,8kg(am poza postata).mentionez ca am prins destul de bine si pe crisul-alb la porumb cu miere si tuica,(amur,mreana, caras,platica).
@doru2009 salut , as dori sa stiu daca ai folosit comparativ porumb uscat cu reteta asta si cel din magazin cu alcool sau cel din conserva la care ii adaugi ceva "intaritor"...? intreb doar in scop informativ, pentru ca am vazut si in comert porumb cu tot felul de arome si aditivi, inclusiv alcool.
daca se foloseste si in concursuri, inseamna ca e buna si" nu s-a facut de rusine".multumesc.
buna reteta, o folosesc si eu des primavara si toamna tarziu mai ales in concursuri. eu in loc de tuica pun alcool dublu rafinat.
alinhulea,te salut si eu si i-ti raspund la intrebarea pusa:nu am folosit asa ceva ,dar probabil ca datorita faptului ca pestele "a raspuns "foarte bine la reteta preparata de mine acasa, nu am incercat retete din magazin,cu exceptia ca am incercat pe o balta privata din ungaria cu boiles la un bat si cu porumb preparat de mine ,iar la boiles nu am avut nici o trsatura toata ziua,iar la porumb cu miere si tuica am capturat 4 buc. dintre care un crap de 7,8kg(am poza postata).mentionez ca am prins destul de bine si pe crisul-alb la porumb cu miere si tuica,(amur,mreana, caras,platica).
@doru2009 salut , as dori sa stiu daca ai folosit comparativ porumb uscat cu reteta asta si cel din magazin cu alcool sau cel din conserva la care ii adaugi ceva "intaritor"...? intreb doar in scop informativ, pentru ca am vazut si in comert porumb cu tot felul de arome si aditivi, inclusiv alcool.
tuica o putem pune si in gat?