Pentru aceasta reteta avem nevoie de o oala de fiert sub presiune.In aceasta oala punem porumbul impreuna cu zaharul ,peste care vom adauga apa atat cat sa-l acopere.Daca oala este mai mica, putem imparti aceste ingrediente in doua.Obligatoriu se va da oala la foc mic, si se va lasa sa fiarba aproximativ 45 minute.Aromele le puteti pune si inainte si dupa ce s-a fiert porumbul.Eu prefer sa-l adaug dupa.Pe montura dumneavoastra puteti combina:adica sa puneti doua boabe de porumb,una rosie si una galbena.Veti avea o partida memorabila.Incercati aceasta reteta si nu veti fi dezamagiti.
FIR INTINS IN NOUL AN 2009!
zaharul se pune la fiert odata cu porumbul( 100 gr zahar per kg de porumb ), nu dupa pt. ca face o reactie chimica denumita osmoza ( cautati pe google )si porumbul se intareste ca si cum nu a fost fiert.
daca vreti sa adaugati si alte arome, nu le fierbeti odata cu porumbul pt. ca isi pierd propietatiile, ci dupa ce a fiert porumbul, aruncati 70% din apa si turnati aromele, amestecand vasul in care pastrati boabele din cand in cand.
zaharul se pune la fiert odata cu porumbul( 100 gr zahar per kg de porumb ), nu dupa pt. ca face o reactie chimica denumita osmoza ( cautati pe google )si porumbul se intareste ca si cum nu a fost fiert.
daca vreti sa adaugati si alte arome, nu le fierbeti odata cu porumbul pt. ca isi pierd propietatiile, ci dupa ce a fiert porumbul, aruncati 70% din apa si turnati aromele, amestecand vasul in care pastrati boabele din cand in cand.