Preparare alune tigrate - Tiger nuts

Share

Descriere - Preparare alune tigrate - Tiger nuts

Se pun alunele tigrate intr-un vas/galeata impreuna cu zaharul , peste se adauga apa cam 4-5l apa clocotita si se lasa sa se dizolve bine zaharul , amestacadu-se din cand in cand. Vasul trebuie sa inchida ermetic. Dupa ce sa racit apa se adauga aroma. Ce aroma puteti folosi cateva exemple: Pineapple Nutrafruit (aromã de ananas) sau aroama de capsuna de la Dynamite sau ce aroma credeti ca merge bine pe balta unde urmati sa mergeti. Puteti folosi chiar aroma de condimente dulce de la Nutrabaits. Se lasa cam 3 zile la inmuiat. Dupa cele 3 zile se pune continutul intr-un vas la foc mediu , alunele sa fie in permanenta acoperite cu apa, daca apa scade se adauga apa clocotita fiarta separat. Se lasa la foc cam 30 minute. Dupa fierbere se trec alunele inapoi intr-un vas ermetic si se lasa inca 3-4 zile la caldura. Zaharul va intra in fermentatie producand o gelatina cu apa din amestec. In acest moment sunt numai bune de pescuit. Daca se doreste preparea numai a jumatate se injumatatesc toate cantitatile. Daca mai raman alune acestea se tin inchise ermetic la rece astfel vor fermenta.

Ingrediente

  • alune tigrate (tiger nuts) 2000 gr
  • Zahar 500 gr
  • Aroma fructe 60 ml

Specii de Pești

  • Crap

Preparare alune tigrate - Tiger nuts : 0 comentarii

Nu exista comentarii