Se pun semintele (grau, mei, orz) la inmuiat cu suficienta apa. Se lasa 48 ore. Porumbul se pune si el la inmuiat intr-o alta galeata tot 48 ore. Apa trebuie sa fie suficienta mai ales peste seminte.
Dupa 48 ore se fierbe porumbul la foc mic pana cand bobul este aprope spart. Nu pun indulcitor pentru ca am observat ca procesul de fierbere este mai indelungat.
Cu 30-40 minute inainte sa fie gata porumbul se pune soia. Dupa fierbere se adauga mazarea.
Tot dupa fierbere se pune Melasa se amestaca cca – 10 min, dupa alte 15 minute se pune Aroma, Atractantul si CSL-ul. Dupa inca 30 min se pune Betaina. Compozitia se lasa inca 24-48 ore.
Pe balta , la prima ora se arunca jumatate folosind racheta de nadit. Apoi in functie de rapuns mai intretineam patul de nada. Optional fiecare poate stabili propria strategie de nadire.
Cantitatea de nada ajunge la o partida de 12h cel putin la 24 cam la limita. Daca doriti puteti experimenta si alte arome, eu mai foloseam in combinatie aroma Scopex Carpex de la Sensas si Liquid cu aroma de Scopex insa doar primavara si toamna.
Ca momeala se poate folosi porumb din borcam cu aroma de miere, scopex, si simplu, porumb natural, conserva si binenteles boabe din amestecul preparat.
A combinatie buna daca se prepara si o mamaliga framantata in zeama de la compozitia de mai sus, si se folosea pe momitor. In mamaliga se pot pune si seminte preparate din compoztie astfel se face un pat suplimenatar. Pt mine ca incepator a fost o retata de succes am avut capturi frumoase cu ea.
Ingrediente
Porumb 1500 gr
Grau 500 gr
Mei 300 gr
Mazare 300 gr
Orz 250 gr
Soia 250 gr
Melasa 100 ml
Betaina HCI 30 gr
DYNAMITE BAITS Liquid Strawberry & Ice Cream 40 ml
Reteta nada crap cu porumb – VARA : 0 comentarii