user-img

adidan

  • 0
1.3K

Urmaritori

1.3K

Urmariti

Detalii

Nume Vana Adrian
Tara Romania
Judet Cluj
Localitate Turda
Inregistrat 08-12-2007
Telefon
Stare Activ

La pescuit

Tiger Nuts

Nade si momeli

Crap

Tiger nuts

Valori nutritive pentru 100 grame: Proteine 12grame, Zahar 18grame, Grasimi 30grame, Amidon 40grame.(deci destul de bogate din punct de vedere nutritiv). Este i ... mai mult

  • 22-06-2009
  • 6333
  • 5.3382
  • 0
Montura Helicopter

Monturi

Crap

Montura helicopter

Avantajul acestei monturi consta in reducerea numarului de incurcaturi ale forfacului pe firul principal si in mobilitatea mare pe care o are, lucru foarte impo ... mai mult

  • 30-04-2009
  • 19563
  • 5.2407
  • 0
Pescuitul avatului (aspius aspius)

Pescuit sportiv

Avat

Pescuitul avatului (aspius aspius)

Avatul este un peste solitar ce se pescuieste cel mai bine in lunile septembrie, octombrie si noiembrie. Avatul apartine familiei ciprinidelor. Acest peste ma ... mai mult

  • 05-02-2008
  • 9744
  • 5.2111
  • 0
nodul blood

Noduri pescaresti

Crap

Nodul blood

Nodul pescaresc Blood este unul dintre cele mai folosite noduri pescaresti pentru legarea forfacelor si functioneaza cel mai bine pentru legarea firelor cu di ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 8799
  • 5.4792
  • 0

Momeli de natura vegetala

Mamaliga: cu un adaos de faina de grau, sofran si indulcita cu zahar, miere etc si aromata cu anason, sub forma de cuburi, este o momeala larg folosita indeosebi pentru pescuitul crapilor, cras-ului. Pastele fainoase: cus-cus - este o momeala foarte buna pentru capturarea scobarului dar si al altor ciprinide. Cocoloasele: din miez de paine, mamaliga si putin ulei de canepa sau comestibil reprezinta o momeala universala la ciprinide. Boilies: sunt bilute din paste fainoase colorate ... mai mult

  • Nade si momeli
    Crap
  • 21-01-2008
  • 7819
  • 5.5543
  • 0
nodul clinch

Noduri pescaresti

Crap

Nodul clinch

nodul clinchTreceti firul prin ochiul unui vartej sau a unui carlig. Dublati capatul inapoi si rotiti de 5 ori in jurul firului stationar. Introduceti capatul ... mai mult

  • 19-01-2008
  • 12215
  • 5.2979
  • 0

Larvele de libelula

Aceste insecte sunt deosebit de atragatoare pentru pesti. Speciile de pesti care preferã astfel de larve sunt in spedial cele din familia ciprinidelor: babusca, rosioara, platica, obletele, dar si pesti rapitori ca bibanul. Larvele de libelula sunt fragile pentru folosirea lor la pescuit. Sunt subtiri si nu se pot pune cu succes decat la carlige maxim numarul 12, uneori chiar spinul carligului le poate deteriora. Ideal ar fi sa se foloseasca carlige de culoare rosie, care se camufleaza mult ma ... mai mult

  • Nade si momeli
    Babusca
  • 19-01-2008
  • 6879
  • 4.9908
  • 0
legarea carligului prin bucla

Noduri pescaresti

Crap

Legarea carligului prin bucla

Inainte de a introduce firul prin ochiul carligului, incepeti formarea unui nod simplu pe fir, apoi introduceti capatul firuliui prin ochiul carligului. Tre ... mai mult

  • 18-01-2008
  • 21904
  • 5.2927
  • 0
montura fir de par - tiger nuts

Tehnici de pescuit

Crap

Montura fir de par - tiger nuts

Este o montura simpla. Carligul e legat prin "nodul fara nod" dar inainte de a face nodul faceti bucla pentru "firul de par".( e mai usor decat sa folositi mont ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 9981
  • 5.3600
  • 0

Reteta boilles – procentaj componente

10 % caseinat de sodium, 20% faina de soia, 20 % gris, 10 % faina de orez, 10 % bird food, 10 % faina de hrisca, 10 % faina de canepa, 3% lactoza, 7 % faina facuta prin macinarea de mancare pentru pisici cu continut de peste. ... mai mult

  • Nade si momeli
    Crap
  • 02-01-2008
  • 8988
  • 5.5042
  • 0
montura 380 grade

Monturi

Crap

Montura 380 grade

Acest tip de montura este destinat in special pentru pescuitul cu boilles-urile flotante. Material necesare: carlig nr 6 din Seria Fox nr. 5, un vartej cu anou ... mai mult

  • 31-12-2007
  • 4039
  • 5.4877
  • 0

Momeli animale

Efemerele: fac parte din ordinul insectelor, au corpul subtire, in lungime de ~ 4 cm, moale, terminat cu 2-3 filamente si 2 perechi de aripi transparente. Larvele de efemere mai poarta si denumirea de babita, rusalii sau vetrite. Plecopterele: musca de piatra, musca de arin, musca de urzica Diptera: tantarul, musta califora (larva - viermusii) Libelulele: (Chironomus) - denumite popular calul dracului, calul popii, se impart in mai multe rase, dintre care mentionez cele trei mai ... mai mult

  • Nade si momeli
    Crap
  • 29-12-2007
  • 6720
  • 5.4231
  • 0
Nodul Clinch, cu doua rotiri.

Noduri pescaresti

Crap

Nodul clinch, cu doua rotiri.

Nodul pescaresc Clinch este un nod puternic folosit in legarea carligelor, voblerelor, agrefelor. 1. Se trece  capatul firului prin ochiul unui carlig s ... mai mult

  • 27-12-2007
  • 10739
  • 5.2419
  • 0

Nod spiralat, prinderea a doua bucle

Nodul Spiralat este un nod pescaresc folosit la prinderea buclelor. Realizarea sa se face astfel in patru pasi: - se ia firul si se pune in doua; - firul dublu se mai da odata pedindoua si se fac inca doua-trei spirale; - se ia capatul si se inroduce in bucla formata prin spiralare si apoi se trece din ambele parti; - se taie mustacioara ramasa. Acest nod este destul de folosit de catre pescari. ... mai mult

  • Noduri pescaresti
    Crap
  • 26-12-2007
  • 8571
  • 5.2209
  • 0

Nade si momeli - reteta boiles crap

In functie de imaginatia si inspitatia pe care o avem fiecare, vom alege ingredientele respectand cu strictete proportiile. Cateva retete considerate a fi cele mai eficiente: A. - 25% lapte praf; - 25% faina de in; - 20% caseinat de sodiu; - 10% gluten de grau; - 15% malai; - 5% zahar. B. - 30% caseina; - 20% faina de porumb; - 20% caseinat de sodiu; - 10% faina de grau; - 15% gluten de grau; - 5% zahar. C. - 20% lapte praf; - 20% faina de carne (sau de peste); - 20% faina de ... mai mult

  • Nade si momeli
    Crap
  • 26-12-2007
  • 13084
  • 5.4961
  • 1

Reteta boilies sezon rece

Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvant ... mai mult

  • 10-10-2009
  • 9163
  • 0
  • 6

Nada pentru pescuitul crapului in ape curgatoare

Porumbul uscat se pune la inmuiat si se adauga patru linguri de miere de albine. Se lasa 48 de ore la inmuiat, dupa care se fierbe in apa in care a stat, la foc mic, timp de 30 min fara ca boabele sa plesneasca. Concentratul de cereale se gaseste de cumparat, este de fapt un concentrat din faina pentru gaini. Biscutii pentru caini trebuie sa fie mai uleioasi si mai aromati. Se lasa sa se inmoaie in apa pana cand se unfla si apoi se amesteca bine pentru a isi pierde flotabilitatea. Canepa se ... mai mult

  • 11-08-2009
  • 10338
  • 0
  • 0

Boilies pentru primavara

Se mai adauga aroma de peste si 10 oua. Primavara crapii isi reiau activitatea si cauta hrana bogata in substante hranitoare. Apa fiind rece, va permite aromelor din continutul acestor boilies-uri pe baza de biscuiti de caini sa se disperseze, atragand pestii. ... mai mult

  • 31-01-2008
  • 5508
  • 0
  • 0

Boilies solubile

Reteta de preparare boiliesuri solubile este identica cu reteta pentru prepararea boiliesurilor tari doar ca se se adauga lapte de porumb in loc de oaua. la partea solida precizta mai sus se adauga partea lichida cum ar fi: Lichide: - atract s&o 600ml - aroma s&o 10ml - amino PPC 15ml - atractamino 20ml Dppa mixarea boiliesurilor adaugarea lichidelor pasta obtinuta este rulata sub forma de bile care insa nu se mai fierb. Boiliesurile se lasa la uscat, trebuind sa fie puse ... mai mult

  • 31-01-2008
  • 8203
  • 0
  • 1

Nada pentru novac

In apa in care se pune faina la fiert se pun 20 pliculete de ceai de anason, iar dupa ce a fiert apa cu plicurile, acestea se scot si se adauga toata faina si nu se mai fierbe amestecandu-se bine. Se adauga 700 grame de lapte praf si se amesteca iar. Nada nu trebuie sa fie tare, trebuie sa desfaca usor in apa. Mamaliga pentru momitor se amesteca cu ulei de anason (la 2kg de mamaliga se adauga 200 ml de ulei anason). ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 5434
  • 0
  • 1

Boilies

Se mai adauga: Oua - 2 buc, colorant, atractant lichid si sare. Ingredientele ajung pentru aproximativ 100 boilies-uri. Colorantul, atractantul lichid si sarea se adauga dupa dorinta fiecaruia. Se mai poate adauga praf de frisca. Se amesteca toate ingredientele pana cand se face o pasta uniforma, adaugandu-se putin ulei de porumb pentru o mai buna omogenizare. Se lasa pasta la frigider 2 ore, dupa care se ruleaza cu masa de rulat bile si se fierb maxim 2 minute. Daca vreti sa faceti si cateva bo ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 3886
  • 0
  • 0

Nada cu aroma de capsuni

Toate acestea se amesteca bine intr-o galeata. Acest tip de nada se foloseste foarte bine la nadirea direct la fata locului sau daca nu se poate amestecati totul cu o nada praf, faceti bulgari tari si ii puteti arunca cu prastia. Daca dispuneti de o barca lasati amestecul ceva mai zemos pentru o difuzie mai rapida. ... mai mult

  • 19-01-2008
  • 2899
  • 0
  • 0

Boilies cu capsuni

Se amesteca ingredientele uscate intr-o punga, separat se amesteca ouale cu aroma, colorantul si dulceata, apoi se adauga mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp. Pasta trebuie sa fie destul de tare si nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se ruleaza bilutele si se firb timp de 3 minute. Dupa fierbere se lasa la uscat minim 24 ore. Daca se doreste pastrarea mai mult de 3 zile se congeleaza sau se tavalesc prin faina de malai si se atarna intr-un loc racoros si uscat. ... mai mult

  • 19-01-2008
  • 3292
  • 0
  • 1

Nada pentru caras

Dupa omogenizarea si umectarea nadei, se pot adauga cateva picaturi de esenta de vanilie. Nada se pastreaza in recipientul in care s-a facut ½ de ora, inainte de folosire. ... mai mult

  • 19-01-2008
  • 2913
  • 0
  • 1

Reteta bulete cu pesmet home made

Se amesteca bine: 500 grame pesmet, 250 grame malai cernut, 250 grame fulgi de ovaz. Se bat 12 oua la 500g compozitie, se toarna intr-un vas dupa care framantam bine pana omogenizam. Modelam cu mana bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem intr-o plasa de sarma si le introducem in apa clocotita. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata, le scoatem, le punem la scurs pe o carpa uscata, dupa care le punem la rece. ... mai mult

  • 18-01-2008
  • 2376
  • 0
  • 2

Reteta bulete

Alunele prajite se macina fin, iar semintele de canepa se prajesc si se macina. Se amesteca cu 12 oua la 500g compozitie si se fierb pana se ridica la suprafata. Se recomanda nadirea cu bilute nefierte puse pe naditor sau in punga solubila. ... mai mult

  • 18-01-2008
  • 2135
  • 0
  • 0

Boilies de casa

Semintele birdfood mix se pun jumatate macinate si jumatate intregi. Daca trebuie sa folositi cobra de momit, atunci cresteti procentul de faina de orez si diminuati pe cel de soia. Pentru rolabilitate, daca mixul este prea uscat, putem sa adaugam grisul si albusul de oua. Aroma se adauga dupa placerea fiecaruia, iar atractantul cel mai tare si cel mai ieftin: zaharul. Pentru fiecare kilogram de mix trebuie sa folositi cam 10 oua de dimensiune medie, dar sa fie proaspete. Dupa fierbere le lasam ... mai mult

  • 18-01-2008
  • 5116
  • 0
  • 1

Boilies de casa (home made)

Ingredientele de amesteca cu 15 uoa. se poate adauga orice fel de aromã, fie în timp ce preparaþi boilies-urile, fie prin înmuiere într-un dip, înainte de a le pune în monturã. ... mai mult

  • 13-01-2008
  • 3911
  • 0
  • 0

Reteta boilies sezon rece, ape curgatoare

Se amesteca ingredientele cu 8 oua. In reteta se mai poate adauga betaina sau un complex de aminoacizi. Cand se pescuieste cu boilies se scade cantitatea de porumb din nada la 1kg (vezi nada pentru ape curgatoare)si se inlocuieste cu boilies zdrobite pentru a permite aromelor din momeala sa se disipeze in apa. ... mai mult

  • 13-01-2008
  • 4095
  • 0
  • 0

Mamaliga

Se amesteca faina de malai cu cea de grau si apoi se pune 1/3 din amestec la fiert. Cand amestecul este aproape fiert se adauga 1 lingura miere de albine si 15 picuri de esenta de anason. Se adauga apoi treptat si cantitatea de amestec ramasa. Pentru a putea pune acest tip de momeala si in carlig, se introduce o bucata din mamaliga rezultata intr-o bucata de panza si se strange bine in forma unei bile. Se lateste apoi prin apasare si se fierbe pana cand incepe sa pluteasca. Dupa racire se scoate ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 9440
  • 0
  • 14

Boilles home made

Cele 150 grame de seminte pentru pasarele ( adica din acelea mici), cele 70 grame de samanta de canepa si soia se prajesc si apoi se macina (masina de macinat cafea). Se mai adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita piper macinat, i lingurita scortisoara, 2 lingurite boia dulce, 10 mililitrii amino, aroma (care credeti ca e mai potrivita)si atractant (cat scrie pe sticluta ca se poate adauga la 1 kg de mixt). ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 4041
  • 0
  • 0

Bulete

Toate semintele si germenii se macina inainte de preparare. La 1 kg de mixt se adauga pana la max 10 oua. Se amesteca ingredientele timp de 20 minute, dupa care se lasa aluatul la dospit 15 minute. La final acesta trebuie sa aiba o consistenta nu prea moale dar nici dura si sa nu fie lipicios. Aluatul se poate modela fie manual fie cu o masa de rulat si poate de marimi cuprinse intre 8 mm si 35 mm. Acestea se fierb si se aseaza pe o panza la uscat. ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 1915
  • 0
  • 0

Nada

Se fierb separate urmatoarele: 2 kg porumb uscat, 1 kg grau, 1 kg seminte canepa ( acestea pana plesnesc), 0,5 kg soia boabe, 0,5 seminte pentru pasari, 1 kg mazare ( de preferinta mazare congelata). Pana fierb boabele, amenstecam intr-un lighean urmatoarele: 0,5 kg srot, 0,5 kg faina de malai, 0,5 kg faina alba de grau, 400 grame lapte praf, 0,5 kg pesmet, 0,5 kg gris, 300 grame piper pisat, 400 grame boia, 1 kg zahar pana se omogenizeaza bine. Dupa fierbere boabele se lasa la scurs si se ra ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 2433
  • 0
  • 0

It makes a statement, it�s impressive graphic design. Increase or decrease the letter spacing depending on the situation and try, try again until it looks right, and each letter has the perfect spot of its own. commodo enim craft beer mlkshk aliquip jean shorts ullamco.

Big July earthquakes confound zany experimental vow. My girl wove six dozen plaid jackets before she quit. Six big devils from Japan quickly forgot how to waltz. try again until it looks right, and each assumenda labore aes Homo nostrud organic, assumenda labore aesthetic magna elements, buttons, everything.